BOK Den Haag
Terug

Ouder en kind trainingen

Wil jij met je kind samen tijd doorbrengen maar ook lekker sportief bezig zijn! Dan is de ouder en kind training de oplossing. De ouder en kind training is een mix van bootcamp oefeningen en obstacle  en survival run trainingen. Er wordt uitsluitend gewerkt met eigen lichaamsgewicht. Mocht mama of papa toch sommige oefeningen zwaarder willen maken? Dan kunnen ze dit aangeven aan de trainer.

Reserveer ouder/kind training

Deze trainingen zijn uitermate geschikt voor het verbeteren van de grondmotorische eigenschappen van je kind. Dit houdt in dat er gewerkt wordt aan

bok-grafiek-ouder-kind.jpg

De combinatie van bootcamp oefeningen en onderdelen van de obstacle sport (OCR) en survivalrun is een ideale manier van functioneel  trainen. Deze vorm van trainen helpt je kind in zijn motorische ontwikkeling. Dit kan een positieve bijdrage leveren aan de prestaties van je kind bij zijn favoriete sport.

Steeds meer komt men tot de conclusie dat het motorisch prikkelen van kinderen met behulp van verschillende sporten / bewegingsvormen een positieve bijdrage levert. Het kind wordt gedwongen om op verschillende manieren te bewegen en krijgt verschillende inzichten om zich uit diverse situaties te redden.

(over) trainen in een specifieke sport kan leiden tot:

  • spiervermoeidheid en eenzijdige belasting. Waardoor de techniek juist achteruit gaat.
  • sport blindheid. Kinderen gaan steeds weer dezelfde oplossing zoeken in bepaalde situaties. Zeker als dit succesvol is. Maar als deze beweging niet meer succesvol is hebben de kinderen  niet geleerd om verder te kijken naar een nieuwe oplossing en stagneren in hun ontwikkeling.

Ga je samen met je kind een obstacle run lopen zoals de:Mudmaster, Spartan Race, Strong Viking Race, Ultimate Warrior, Strongman run of de Strongsisterrun. Dan is de ouder en kind training ideaal. Samen knallen om tijdens de obstacle run zoveel mogelijk obstacle te kunnen overwinnen.