BOK Den Haag

Teambuilding voor sportteams

Gaat het om een hockey, voetbal, rugby, volleybal, handbal, zwem of een ijshockeyteam of een andere leuke sport! en willen jullie als team een super gave en uitdagende teambuildingsactiviteit. Zijn jullie niet bang om te klimmen, slingeren en rollen dat is het teambuilding programma precies wat jullie zoeken. Ons teamuitje is een mix van survival run en obstacle run. Tijdens de teambuilding uitje wordt de eigen vaardigheden van de teamleden getest maar ook het samenwerken en het elkaar coachen en aanmoedigen zijn belangrijk.

Na een goede warming up gaat het team aan de slag. Onder begeleiding van een trainer moet het team met verschillende opdrachten uitvoeren. Verschillende obstacles en hindernissen moet men individueel en als team bedwingen. Anders als bij een kinderfeestje worden de kinderen meer uitgedaagd en gepushed om het maximale te realiseren op zowel individueel vlak als in teamverband. Het teambuilding uitje bestaat uit: 

  • warming up: deze is noodzakelijk ter voorkoming van blessures en dient als kennismaking met de trainer en de trainer kan inschatten wat het niveau van de groep is. Met deze informatie gaat hij aan de slag om het programma te optimaliseren voor de groep
  • samenwerkingsopdrachten: tijdens deze opdrachten moeten de teamgenoten in minimaal tweetallen verschillende opdrachten uitvoeren. Hier is snelheid niet belangrijk maar communicatie en samenwerken heeft hier de prioriteit
  • Obstacle run: hier gaan het team los op een obstacle van BOK. Hier wordt de eigen vaardigheid getest. Dit gedeelte is een mix van doen, een techniek aangeleerd krijgen, oefenen en weer doen. Dit is een mooi moment voor de coach om te kijken uit wat voor karakters zijn team is opgebouwd.

Afhankelijk van de leeftijd wordt het programma aangepast zodat het voor iedere leeftijdsgroep uitdagend, spannend en leuk is.