BOK Den Haag

Locatie

Ons trainingscentrum bevindt zich naast de 400 meter ijsbaan van De Uithof. Het parcours en de tribunes van BOK staan onder het dak van de ijsbaan, hierdoor hebben we geen last van de regen. Het kunstgras is echter niet overdekt. Verder maken we ook gebruik van het natuurgebied rondom De Uithof. De temperatuur in ons trainingscentrum is gelijk aan de temperatuur buiten. Wij raden je aan om je sportkleding aan te passen aan het weer.

Onze locatie bestaat uit 4 zones met ieder zijn specifieke onderdelen, uitdagingen en mogelijkheden.

Zone 1: Obstacle Box

In deze zone staat een trainingsfaciliteit met meerdere trainingsmogelijkheden.

De verschillende onderdelen zijn: Monkey Balls, Short Ropes, Lianen / Rope Climb, Rings, Sticky Sticks, Staplussen zijwaarts en Grip Board. Aan de zijkanten van de stellage zit een: Wall 3m hoog, Peg Board, Fat Rope en Ladder.

In deze Zone ligt de basis van je training voor elke Run. Zowel voor de Obstacle run als de Survival run.

Zone 2: Tarzan Zwaai

De naam zegt het al. Je maakt een heuse zwaai vanaf de container in een net. Dit gecombineerd met de net climb, twee schuine wanden en een mega klimtouw van 8 meter uitgerust met True Blue.

De zone bestaat uit: Container klim, Tarzan Zwaai, Daknet, Walls/ schuine muur / Marine table

Ga je deelnemen aan Mudmaster, Spartan Run of een Strong Viking zorg ervoor dat je de technieken in deze zone onder de knie hebt.

Zone 3: Net Climb

Uitgebreide zone met een mix van OCR/survivalrun technieken en Ninja Warrior onderdelen.

Zone 3 is uitgerust met Diagonale balken trap/ladder, Horizontal Net, Vertical Net,  Indianenbrug / Indian Bridge, Apenhang / commando rope / Cat Crawl / Tyrolean, Wip/wap, Ninja steps.

Hier worden de grondmotorische eigenschappen van de atleet volledig getest. Evenwicht, snelheid, lenigheid met survival run en obstacle run technieken zoals de apenhang en de schippersslag.

Zone 4: Ramp

Yes, wie kent het niet “The Ramp” uit het TV programma Ninja Warrior. Ondertussen geïntegreerd in bijna elke obstacle run. Dit gecombineerd met verschillende hang onderdelen en klimtechnieken is dit een zone waar je volledig kunt uitleven. Ga aan de slag met de volgende onderdelen: Swing-overs / Rope Climb, Touwen met een dikte van 18, 28, 36 en 80 mm, Triangles, Monkey balls, Short ropes and rings, Staplussen, Lianen, Twigs, Enter rail, Ninja Rings, Monkey Bars, Monkey Wheel, OCR en survivalrun technieken voor de verschillende runs zoals MudMaster, Spartan Race en Strong Viking kan je hier trainen.

Losse Materialen:

Naast de 4 uitgebreide Zone volledig geënt op de obstacle en survival run sport hebben we meerdere bootcamp materialen. Deze Bootcamp materialen worden ingezet tijdens de losse Bootcamp lessen maar kunnen uitstekend gecombineerd worden met de verschillende obstacles en survival trainingen.

De bootcamp materialen bestaan uit: Sledge hammers, TRX, Wall Balls, Plyo Boxen, Slam Balls, Bulgarian Baggs, Speed Ladders, Functional Speed rope, Medicine balls, Battle rope, Kettlebells, Forearm trainer, Macebell, verschillende banden.