BOK Den Haag

De BOK trainingen voor kinderen 

Elke woensdagmiddag en/of zondagochtend samen rennen, springen, klauteren en samenwerken met andere kinderen. In de BOK kan je op een leuke en uitdagende manier bewegen en je eigen grenzen verleggen

Waarom bij BOK Den Haag?

De trainingen zijn gebaseerd op de basis van de survivalsport en obstacle run gecombineerd met verschillende vormen van functioneel trainen. Door veel te werken met eigen lichaamsgewicht, complexe bewegingsvormen en verschillende loopvormen worden tijdens de trainingen de vijf grondmotorische eigenschappen ontwikkeld.  

 • kracht
 • lenigheid
 • coördinatie
 • uithoudingsvermogen
 • snelheid

De voordelen van het trainen met complexe trainingsvormen

Het is aangetoond dat het trainen in complexe bewegingsvormen rechtstreeks invloed heeft op het functioneren van de hersenen. Bij de survival run / obstacle sport worden de kinderen constant uitgedaagd om obstacles te overwinnen. Hierdoor moet het lichaam en de hersenen steeds samenwerken om oplossingen te zoeken. Tijdens de trainingen wordt lichaam en geest getriggerd.

Waarom gevarieerd sporten belangrijk is voor je kind?

Uit onderzoek is gebleken dat het beoefenen van maar 1 sport kan leiden tot soort bewegings blindheid. Dit wilt zeggen dat een kind in zijn sport steeds de beweging (oplossing tactisch), die hij goed kan gebruikt. De bewegingen (oplossingen tactisch) die hij minder beheerst gaat hij/zij vermijden. Dit om succesvol te zijn. Dit wordt vaak nog versterkt door de coaches. Want deze willen ook succesvol zijn. En kijken naar de ontwikkeling op korte termijn. Hierdoor wordt de ontwikkeling van de jonge atleet beperkt.

Voorbeeld

Een jonge speler die groot en snel is zie je vaak de bal langs zijn tegenstander spelen om dan op snelheid en kracht het duel te winnen. Echter is dit voordeel vaak tijdelijk en zie je dat na de puberteit deze voordelen niet meer zo prominent aanwezig zijn. Doordat hij de andere facetten van bewegen nooit goed heeft ontwikkeld loopt hij nu vast. Door de jonge atleet uit zijn comfort zone te halen en te “dwingen” anders te bewegen helpen we hem om zich breder te ontwikkelen.

Ouder kind training

Op zondag kan je als ouder er voor kiezen deel te nemen aan de obstacle training. I.p.v. toekijken lekker actief je dag beginnen en samen met je kind actief zijn. In de basis krijg je als ouder dezelfde training. Indien nodig/gewenst krijg je extra oefeningen. De trainingen is dan een mix van Bootcamp en obstacle training. Hierdoor heb je na 1 uur sporten een voldaan gevoel. Voor meer informatie ga naar www.bok-denhaag.nl/trainingen/ouder-en-kind-trainingen

Kosten

 • Voor de kinderen kunt u een los kaartje kopen (€9,50) of een 10 rittenkaart (€75,00)
 • De ouders kunnen een los kaart kopen (€`12,50) of een 10 riitenkaart (€95) of 12 rittenkaart (€108)
 • De rittenkaarten zijn NIET persoongebonden
 • Er mogen meerdere personen op dezelfde rittenkaart op hetzelfde moment
 • Duur: 60 min

Reserveer

Schema 

de lessen zijn op: 

 • woensdag: 15.45 t/m 16.45
 • zondag:      10.00 t/m 11.00