BOK Den Haag
Terug

Wat is TRX?

Bij BOK staan we voor effectieve total body workouts. Tijdens al onze trainingen is dit de rode lijdraad. Daarom is de TRX een mooie aanvulling op de Bootcamp en de Obstacle trainingen. Vaak gebruiken we de TRX ook bij onze andere trainingen.

Wat is TRX?

 

Wat is een TRX?
De TRX is ontwikkeld door de US Navy Seals. Zij hadden niet de mogelijkheid om op alle missies kisten vol met trainingsmateriaal mee te nemen. Dus gingen ze op zoek naar een efficiënte manier van trainen. Wat begonnen is met twee stukken touw is uitgegroeid tot een effectieve manier van “Suspension training”.

Wat train je tijdens een TRX training
Tijdens een TRX training wordt met name de core stability verbeterd en worden de stabiliteitsspieren versterkt. De tijd van alleen maar op machines zwaar met gewichten te trainen is voorbij. Bij deze manier van trainen worden de stabiliteitspieren minder goed getraind. Hoe zwaarder men traint, hoe belangrijker het wordt om de stabiliteitsspieren te trainen ter voorkoming van blessures. De TRX helpt bij een symmetrische opbouw van het lichaam. Bij TRX train je nooit één spiergroep. Bij elke spiergroep die je traint heb je, je core nodig om je stabiliteit te bewaren tijdens de oefening. Deze combinatie is voor de beginnende TRX gebruiker de grootste uidaging.

Weerstand tijdens de TRX training
De zwaarte van de training bepaal je door je lichaamshouding. Hoe meer je in de TRX hangt, hoe meer de  zwaartekracht werkt, hoe zwaarder de oefening.  

Kracht of uithoudingsvermogen tijdens de TRX trainen
Dit kan je bepalen door te variëren met:

Je houding in de TRX. Hoe meer je “hangt” in de TRX, hoe zwaarder de oefening = kracht
Langzaam uitvoeren van de oefening = krachttraining
Wil je kracht trainen? Neem dan voldoende rust tussen de oefeningen in
Meer herhalingen = uithoudingsvermogen
Het combineren van oefeningen stimuleert het uithoudingsvermogen
Minder rust tussen de oefeningen = uithoudingsvermogen
 

Waarom TRX training bij BOK
Bij BOK staan we voor effectieve total body workouts. Tijdens al onze trainingen is dit de rode lijdraad. Daarom is de TRX een mooie aanvulling op de Bootcamp en de Obstacle trainingen. Vaak gebruiken we de TRX ook bij onze andere trainingen. Waarom een TRX training boeken

·         Zorgt voor een snelle en effectieve total-body work-out

·         Helpt een rock-solid core op te bouwen

·         Verhoogd spieruithoudingsvermogen

·         Is nuttig voor mensen van alle trainings niveau‘s (van topsporters tot senioren)

·         Door gebruik te maken van je eigen lichaamsgewicht geeft de TRX een betere performance en functionaliteit dan grote trainingsmachines en stimuleert het de samenwerking van spieren in het hele lichaam.