BOK Den Haag
Terug

Waarom krachtsport voor ouderen?

Waarom is krachtsport essentieel als je ouder wordt. Lees hierover in onderstaande blog

Waarom krachtsport voor ouderen?

71 AND STILL GOING STRONG!
Het is een feit! Na je dertigste verlies je elk jaar een beetje meer spiermassa. Maar deze spieren heb je nodig om je mobiliteit in de toekomst te kunnen garanderen. Rem dit proces af door functionele krachttraining te doen. Een BOOTCAMP of CIRCUIT is de ideale trainingsvorm om je spieren in conditie te houden.
-Wat zijn de oorzaken van de spierafname?
De bloedstroom is bij ouderen trager. Dit zorgt ervoor dat belangrijke voedingsstoffen minder snel toegevoegd worden aan de aanwezige spieren. Daarnaast gaat het lichamelijke mechanisme dat spierverlies voorkomt minder goed werken wanneer je de 65 hebt gepasseerd. De combinatie hiervan zorgt ervoor dat je op oudere leeftijd sneller aan spierverlies lijdt. Het verlies van spiermassa kan het volgende veroorzaken: Instabiliteit, depressiviteit, hart- en vaatziekten of een hoge bloeddruk.
-Welke spiergroepen moet ik trainen?
Een full body workout is essentieel om krachtverlies tegen te gaan. De spierafname vindt plaats in het gehele lichaam. Je core trainen zorgt voor een goede houding en geeft ondersteuning aan de ruggengraat. Tijdens de Bootcamp train je jouw hele lichaam. De verschillende spiergroepen heb je nodig om jouw dagelijkse mobiliteit te optimaliseren. De spierversterkende oefeningen zorgen ervoor dat je jouw favoriete sport (hardlopen, schaatsen en fietsen) kan blijven beoefenen. Maar ook dat je met plezier blijft bewegen in het dagelijks leven.
-Welke oefeningen moet ik uitvoeren?
Uit onderzoek blijkt dat ouderen met twee keer krachttraining per week 42% sterker worden en meer spiermassa krijgen in slechts 10 weken tijd. Functionele krachtoefeningen, zoals deze tijdens onze Bootcamp worden aangeboden, zijn zeer belangrijk. Dit zijn oefeningen waarbij meerdere spieren tegelijkertijd getriggerd worden
Kijk ons lid Maria gaan! 71 and still going strong!