BOK Den Haag
Terug

Tips voor het verminderen van spierpijn

Spierpijn! Het is soms al een uitdaging om te starten met sporten, laat staan de gedachten aan de spierpijn achteraf. Wanneer je dan toch de stappen hebt genomen om actiever te worden, heeft BOK Den Haag een paar tips om de spierpijn zoveel mogelijk te beperken.

Tips voor het verminderen van spierpijn

Water tegen spierpijn

Drink een glas en het is voorbij. Zo makkelijk gaat het niet, maar met genoeg water consumeren kom je een stuk sneller van je spierpijn af. Voor sommigen is water drinken de normaalste zaak van de dag, maar hier staat ook een groot aantal mensen tegenover die de geadviseerde hoeveelheid per dag een uitdaging vinden. Toch raden wij u aan om die paar glazen meer te drinken om de spierpijn tegen te gaan.

Rol de spieren tegen pijn

Een foamroller aanschaffen is voor menig sporter een goede keuze om de spieren soepeler te maken. Het rollen is niet het meest plezierige, maar denk aan het eindresultaat. Een foamroller helpt met het stimuleren van een betere doorbloeding in het spierweefsel. Een foamroller kan spierpijn minimaliseren.

Geen pijn meer? Geef je spieren rust!

Forceren is nooit een goed plan, dus neem een pauze om het lichaam te laten herstellen. Zorg voor genoeg slaaprust en beweegrust. Een andere optie is om je te focussen op andere spiergroepen. Zo zijn er andere spieren verreist bij het hangen aan de monkeybars dan een rondje rennen om de Uithof. Geef aan bij de BOK-trainer waar je last van hebt, zodat deze rekening kan houden met jouw spierpijn.

Bereid je goed voor

Een goede voorbereiding is het halve werk. Zorg dat je eiwit- en koohlydraatrijk eet. Een goede maaltijd zorgt voor energie en dat is juist wat je spieren nodig hebben. Bij een goede voorbereiding hoort ook een warming-up. Denk aan rekken, strekken, cardio en oefeningen, zoals jumping jacks, die zorgen dat de hartslag een stuk sneller gaat kloppen. Geen tijd voor? Een warming-up zit inbegrepen bij de trainingen van BOK!

Klinken de bovenstaande tips toch niet aantrekkelijk genoeg? Er zijn genoeg sporters die ook zweren bij homeopathische middelen, zoals tijgerbalsem. Je weet pas of het werkt, als je weer eens langs komt bij Bok om te sporten!

Niet bang voor spierpijn? Boek je eerste les bij Bok!