BOK Den Haag
Terug

mijn eerste obstacle run deel 3

In deze blog: Mijn keuze aangaande welke obstacle run ik ga lopen, de trainingsintentiteit die ik kan besteden aan mijn voorbereiding en het rekening houden met mijn lichaam.

mijn eerste obstacle run deel 3

Mijn Keuze 

11 mei de Hill Edition van Strong Viking (13 km)  is mijn doelstelling. Ik heb gekozen voor deze editie en afstand omdat ik vind dat dit het beste bij mij past.


Waarom deze keuze:

door het ondernemen en het gezin is het voor mij reëel om structureel 3 keer per week te trainen
alles wat ik extra kan trainen is extra
13 km hardlopen is met deze trainingsintensiteit een afstand dat je goed kan trainen.
Ik vind het belangrijk dat het een challenge is die bijdraagt aan mijn gezondheid. Dus niet een van extreme

Trainingen:

  • maandag doe ik bij BOK een mix van Obstacle training en bootcamp oefeningen. Met veel aandacht voor knijpkracht, Dit is mijn zwakste onderdeel
  • donderdag ga ik hardlopen.
  • vrijdag of zaterdag training thuis met gewichten
  • indien het kan training zondag mee met de groep tijdens de obstacle training.

Normaal speel ik op woensdag ijshockey en in het weekend een wedstrijd. Helaas heb ik als voorzorgmaatregel dit moeten stoppen. Dit om mijn schouderblessure de kans te geven te herstellen.

Probleempje:

een slepende schouderblessure kan roet in het eten gooien. Hardlopen en veel oefeningen waar ik moet hangen doen sinds kort weer pijn.

Belangrijk:

in het verleden heeft mijn gezondheid moeten leiden om mijn sportprestaties te realiseren. Nu ik 47 jaar ben moet de sport een bijdrage leveren aan mijn gezondheid. Dus heb ik een blessure dan gaat het herstel voor.


Opmerking:

de obstacle run sport of survival run sport zijn twee sporten waar je op een leuke manier heel je lichaam kan trainen. Wel raad ik iedereen aan goed na te denken als je je inschrijft voor een obstacle run. Wat kan je, hoeveel kun je trainen zijn daarom essentiële vragen.