BOK Den Haag
Terug

Iron Viking of Steel van 11 mei 2019

Onze trainer Tim de Windt zoekt zijn grenzen op tijdens verschillende obstacle runs. 42 km met 100 obstakels is dan ook de normaalste zaak van de wereld. Voor de uitdaging dragen de atleten een 10kg gewichtsvest tijdens de Iron Viking of Steel. In onderstaande Blog beschrijft Tim zijn ervaring tijdens de Iron Viking of steel van 11 mei 2019

Iron Viking of Steel van 11 mei 2019

Tim de Windt gaat 100% voor de Iron Viking of steel

11 mei was het zo ver: De Iron Viking (42km Strong Viking) met een gewichtsvest van 10kg.
Vier weken eerder probeerde ik dit ook al bij de Mud Masters Bulletproof marathon, helaas moest ik toen na 18km stoppen in verband met de kou. Gelukkig was het nu een stuk beter weer en hierom stond ik met goede hoop aan de start.
De start ging soepel maar al snel eisde het gewicht zijn tol: De obstakels koste meer energie en het tempo bij de Carry's ging behoorlijk omlaag.
De eerste ronde van 19km ging ondanks dit alles wel goed, maar hierna moest er nog een ronde van 13km en 7km overwonnen worden.
Na wat eten bij onze speciale Iron verzorgingspost begon ik goed aan de 13km. Ik kende het parcours nu en wist waar ik wat rustiger aan moest doen en waar ik wat harder door kon lopen. Ondanks dit alles ging het tempo gestaagd naar beneden maar verder voelde mijn benen nog goed aan! Na de 13km begon ik met nieuwe motivatie aan de laatste ronde van 7km, ik had ruim de tijd om deze te finishen binnen de cutoff tijd dus nam wat extra tijd bij de verzorgingsposten. Het tempo bij deze laatste 7km was ver te zoeken, heuvel op was lopen en heuvel af rustig dribbelen. Alle energie die ik nog had ging in het lopen zitten met als gevolg dat de kou toch nog een uitdaging werd. Het vele water in de 7km maakte dat ik koud, moe en modderig over de finish kwam. Maar naast de kou en ellendigheid ook het geweldige gevoel: Trots! 42km, 100 obstakels, 10kg vest, 7:01:03