BOK Den Haag
Terug

Hyrox wedstrijden voor iedereen

Van Verwaarloosde Hardloper tot Hyrox-Avonturier. Nathalie heeft aangetoond dat je met een gezonde portie motivatie, een goed schema je kan trainen tot een Hyrox atleet

Hyrox wedstrijden voor iedereen

Van Verwaarloosde Hardloper tot Hyrox-Avonturier

Herken je dat gevoel van een doel hebben bij het sporten? Datgene wat je motiveert om elke training met enthousiasme tegemoet te treden? Voor mij was dat doel lange tijd hardlopen, maar nadat ik moeder ben geworden van twee kinderen verslofte dat. Toen de Hyrox-training op het rooster van BOK verscheen, leek me dit een goede kans om het hardlopen weer op te pakken en te combineren met fitness.  Het sprak me direct aan en ik besloot de sprong te wagen.

 

De Weg naar Hyrox

Eerlijk gezegd had ik nog nooit van Hyrox gehoord. Toen ik op het rooster zag dat de training anderhalf uur duurde, 50% langer dan mijn normale sessies, moest ik mezelf mentaal motiveren om me in te schrijven. In mijn hoofd leek het een enorme uitdaging, maar al snel ontdekte ik dat je langzaam kunt opbouwen. Er waren verschillende trainingsprogramma's beschikbaar, zodat je op je eigen tempo en snelheid kon trainen. We waren een kleine groep, maar dat werkte juist motiverend. Als je een training oversloeg, werd je direct gemist. Tijdens de training konden we elkaar juist extra stimuleren. Elke week ging het beter en ik merkte dat mijn conditie aanzienlijk verbeterde. Dat motiveerde me nog meer om door te blijven gaan.

 

De Uitdaging: Het Hyrox-Event:

Toen kwam de vraag: "Ga je meedoen aan het Hyrox-event?" Ik moest even slikken. Het was al een tijd geleden dat ik aan een wedstrijd had deelgenomen, en fitness was nooit echt mijn ding geweest. Paste ik wel bij die 'spierbundels' die aan zo'n wedstrijd meedoen? Gelukkig verzekerde onze trainer, Dylan, me ervan dat ik fit genoeg was om mee te doen. Uiteindelijk had ik ook niets te verliezen. Ik besloot me in te schrijven, voornamelijk voor mezelf en voor de lol.

 

De Hyrox-Ervaring:

Op de dag van het event voelde ik een mix van zenuwen (zou ik het wel binnen mijn streeftijd voltooien?) en opwinding. De sfeer was geweldig, met energieke muziek en het enthousiasme van andere deelnemers die elkaar aanmoedigden. Wat me vooral opviel, was de diverse groep mensen die meedeed. Er waren super fitte en gespierde atleten, maar ook mensen die minder fit oogde en zichzelf tot het uiterste pushten om het parcours te voltooien. Het was inspirerend om te zien hoe iedereen elkaar aanmoedigde, ongeacht hun fitnessniveau. 

 

 Het parcours was net zo uitdagend als tijdens de trainingen, vol afwisseling en diverse stations die zowel kracht als uithoudingsvermogen testten. Van burpees tot sled pushes, geen enkele spier bleef onaangeroerd. Ik voltooide het parcours in 1 uur, 34 minuten en 58 seconden, iets langer dan mijn gehoopte 1 uur en 30 minuten. Ik was ontzettend blij met deze prestatie. Met doorzettingsvermogen en discipline had ik het voor elkaar gekregen het parcours te voltooien binnen een redelijke tijd. 

 

Dit smaakt naar meer! Ik heb me al ingeschreven voor de pre-registratie van Hyrox Amsterdam in november. Het is een kans om je grenzen te verleggen, je conditie te verbeteren en deel uit te maken van een geweldige sportcommunity. Doe jij ook mee? De trainingen zijn op dinsdag en vrijdag.