BOK Den Haag
Terug

Functioneel trainen met de Kettlebell

Functioneel trainen met de Kettlebell

Functioneel trainen met de Kettlebell

Dit wist je vast nog niet over de kettlebell!


Met een kettlebell train je niet alleen kracht, maar ook cardio. BOK Den Haag maakt veelvuldig gebruik van de kettlebell tijdens de trainingen.
De kettlebell wordt al lang gebruikt tijdens trainingen van atleten en militairen, maar sinds een aantal jaren wordt het trainingsgewicht ook bij BOK Den Haag tijdens onze Bootcamp trainingen en onze obstacle run trainingen gebruikt.


De kettlebell is een trainingsgewicht van gietijzer. Het is als het ware een kanonskogel, alleen dan met een handvat eraan. Ze zijn er in verschillende gewichten.
Met de kettlebell train je kracht én cardio. Dit doe je doordat het gewicht van de kettlebell buiten het handvat valt, waardoor je bij zwaaiende bewegingen bijna elke spier in je lichaam moet gebruiken om een zogenaamde counter beweging te maken. Deze combinatie van bewegingen zorgt er niet alleen voor dat je aan krachttraining doet, maar je bent tegelijkertijd ook bezig met balans, uithoudingsvermogen, flexibiliteit en conditie.


Ben je geïnteresseerd in een training waarbij de kettlebell gebruikt wordt, zoals de Bootcamp training of de obstacle run training? Sluit je dan aan bij een van de trainingen van BOK Den Haag [https://www.bok-denhaag.nl/trainingen] en neem contact met ons op via 070 - 392 79 45 of per mail via info@bok-denhaag.nl