BOK Den Haag
Terug

Ervaringen van Wiesje bij BOK

Obstacle trainen bij BOK- en naar het Wereldkampioenschap! In deze blog beschrijft Wiesje haar ervaringen bij BOK. Zij is een eravren loopster en deelt graag haar ervaringen met u

Ervaringen van Wiesje bij BOK

Obstacle trainen bij BOK- en naar het Wereldkampioenschap!

 

Blog van Wiesje Elfferich, obstacle runner uit Den Haag

 

Na een paar jaar werken in Mali is er een fijne verrassing: Den Haag heeft een prachtig obstacle parcours erbij! In de Uithof, een indoor parcours met ongeveer 40 obstakels waar je flink op los kunt!

In Mali werkte ik met de Nederlandse militairen en dus waren er prima sportfaciliteiten. Naast lange afstandloper heb ik dankzij de “sportspier”(militair jargon voor sportinstructeur) leren klimmen,  de monkey bars onder de knie gekregen en zo het plan opgevat om over 2 jaar, als ik 50 ben, te proberen wereldkampioen te worden in mijn leeftijdsgroep- bij de dames. Dus, op naar BOK!

De trainers van BOK zijn super enthousiast en goed technisch onderlegd, zodat ze je wel uitdagen maar niet over de clinch jagen. Elke maandag en vrijdag verbeter ik dankzij hen mn techniek en elke week pak ik een nieuw obstakel erbij. Het lukt lang niet altijd meteen om eroverheen te komen maar de constructieve sfeer helpt om het te blijven proberen, in een veilige omgeving.

Zo is er de zgn quarterpipe, een holle helling waar je tegenop moet rennen om eroverheen te komen. Er zijn 3 hoogtes; de eerste is makkelijk. De 2e is ook prima te doen en na een paar weken waag ik me aan de hoogste van de drie. Met wat aanwijzingen en aanmoedigingen van medesporters lukt het bij de derde poging om erop te komen! Dat is het toffe van obstacle running; je leert steeds weer nieuwe dingen waarvan je dacht dat dat nooit zou lukken. Erg goed voor het zelfvertrouwen, ook als metafoor voor het dagelijks leven.

Op zondag is er na onze training de ouder en kind training. Kleine guppies van een jaar of vijf kunnen verrassend veel en dat inspireert de ouders om ook wat nieuws te proberen- 100 % win win.

In oktober is het Wereldkampioenschap in Engeland. Er gaan – tot nu toe- vijf mensen die bij BOK trainen heen, waaronder ikzelf- een mooi resultaat voor deze jonge club! Zelf zal ik de komende weken op mn nieuwe werkplek in Burkina Faso mn eigen trainingen moeten organiseren- en zodra ik verlof heb  weer snel naar BOK!