BOK Den Haag
Terug

Ervaringen van Danny Van Os de Man

In deze blog schrijft Danny over zijn ervaringen bij BOK. Danny neemt deel aan de obstacle run trainingen en bootacmp trainingen.

Ervaringen van Danny Van Os de Man

ERVARINGEN VAN DANNY BIJ BOK

Obstacle trainen bij BOK- en naar het Wereldkampioenschap! In deze blog beschrijft Danny zijn  ervaringen bij BOK. Sinds een jaar actief in het Obstacle Runnen!

Nadat ik iets meer dan een jaar geleden in aanraking kwam met Obstacle Runs, raakte ik hier vrijwel direct verslaafd aan, er was nooit een sport die ik echt leuk vond of waar ik mijzelf goed genoeg voor vond. Steeds vaker zag ik het voorbij komen en begon het te kriebelen. Uiteindelijk toen besloten om mij in te schrijven voor de 13 Kilometer van Gent! Dit bracht gelijk een bepaalde spanning, want ik had echt een conditie van helemaal niks….. Nee ik was geen sporter.

Dus hoe bereid je je dan voor? Ik begon met kleine rondjes hardlopen, en ging zo nu en dan naar de sportschool, want had op dat moment geen idee wat ik moest trainen, dus deed het allemaal op gevoel. Uiteindelijk was daar de dag 2 september 2018, en ik liep mijn eerste Obstacle Run! Yes I did it!

Helemaal kapot, maar was blij dat ik het had gehaald, en toen was het raak! Het vuurt ging steeds hoger branden, en ik wist dat ik iets had gevonden wat ik echt leuk vindt, en besloot om hier meer mee te gaan doen.

Ik merkte dan ook zeker dat ik meer moest gaan trainen om een 19 Kilometer te gaan doen, dus meer hardlopen en techniek van de obstakels, en zoals dingen op je pad komen, zo kwam daar ook BOK op mijn pad.

Dichtbij huis, dus zeker een poging waard voor een proefles. Daar aangekomen kon ik direct aan de slag, Trainer Tim de Wildt vroeg gelijk naar mijn doel, en op dat moment huidige conditie, vervolgens gingen we aan de slag, net als bij iedere run zijn er Penalties voor als je het niet haalt, deze eerst les heb ik er 150 gedaan…..! en het was het waard.

Vanaf dat moment ben ik aan de slag gegaan en train ik wekelijks op de maandagavond bij BOK, soms wissel ik deze in voor de Vrijdagavond.

Gedurende deze tijd heb ik onwijs veel getraind en geleerd over de Obstakels, zo zijn er de MonkeyBars, Quarterpipes met verschillende hoogtes (a.k.a. Storm the Castle), Salmon Ladder, Pegboard, verschillende opstelling met zogenoemde rigs (Ringen, staven, handgrepen, ballen, van alles om van de ene naar de andere kant te komen, zonder de grond te raken). En nog veel meer.

Ook wordt er natuurlijk aan de conditie gewerkt, dus hardlopen in combinatie met een gewichtsvest of een Kettlebell is geen verrassing meer!

Na vele trainingen verder en meerdere runs, loop ik nu meer in de OCR Series en Spartan Races om mij te meten met andere atleten in de Top en mijn Age Group. Hierin heb ik mij weten te kwalificeren voor het WK in Engeland (Brentwood)! Dit zal 11-13 Oktober plaatsvinden, en zoals verwacht gaan er veel meer vanuit BOK ook naar het WK. Om ons te meten met de wereldtop, ben ook erg benieuwd hoe wij ons houden, maar 1 ding is zeker, aan de training kan het niet liggen.