BOK Den Haag
Terug

Ervaring BOK uitje

Zondag 14 maart was het zover, we zouden eindelijk eens na al die pittige trainingen bij Bootcamp & Obstacle Klub Den Haag onze skills op een andere locatie kunnen testen. Aangezien er momenteel geen runs zijn hebben we gekozen om dit te doen bij een andere trainingslocatie.

Ervaring BOK uitje

We waren met het bonte gezelschap dat traint bij BOK naar Gymforce One in Dordrecht. Daar aangekomen viel ons op dat het echt groot was, maar ook meteen het nadeel van een buitenlocatie, de dreiging van regen.  

BOK heeft op een betrekkelijk klein oppervlakte veel trainingsmogelijkheden. Verschillende touwen, peg board, ringen, salmon ladder, autobanden,  touwnetten, ramps, monkeybars en nog veel meer. De trainingen bij BOK boden wel wat handvaten voor de uitwisseling bij Gymforce One, maar het bleek dat er ook een aantal obstacles waren in Dordrecht die wel echt anders waren. Zo zaten er oefeningen bij die veel techniek behoeften, maar ook oefeningen waar vooral evenwicht belangrijk was. Ook had je oefeningen waar alleen brute kracht belangrijk was, of een combinatie ervan. Dit maakte dat ik denk dat iedereen wel een paar obstacles had die ze gemakkelijk afging waar anderen dan weer de grootste moeite mee hadden. Ik stel me voor dat iedereen ’s avonds in bed er een goed gevoel aan over hadden gehouden, tot zij opstonden met spierpijn en onverklaarbare blauwe plekken.  

Zoals met elk groepsuitje heb je mensen die alles op orde hebben, en mensen die dat dan toch niet hebben (geen warme kleding, niet genoeg eten, geen drinken etc) en dan heb je mensen die het niet alleen voor zichzelf op orde hebben, maar aan zo’n beetje iedereen gedacht hebben. Bibelore had de hele catering mee genomen van huis; verse koekjes, koffie, thee, water, tomaatjes, noem het maar op. Ik schaar me dan toch bij de tweede groep en was er erg blij mee.  

Voorlopig heb ik weer even genoeg aan de trainingen bij BOK, maar daarna ben ik toch wel weer toe aan het volgende sportieve uitje met het leuke gezelschap!