BOK Den Haag
Terug

Eerste Obstacle run (OCR)

Hoe bereid ik me voor op mijn eerste obstacle run (OCR). Wat zijn mijn uitgangspunten om tot een juiste te keuze te komen welke obstacle of survivel run ik ga lopen. Waar moet ik persoonlijk rekening mee houden op het gebied van training en voorbereiding. De komende blogs informeer ik jullie over mijn beslissingen en ervaringen.

Eerste Obstacle run (OCR)

Voorbereiding op mij eerste Obstacle Run

Als eigenaar van BOK ben ik sinds januari 2018 mij aan het verdiepen in de Obstacle en survival run sport. Vanaf juni hebben we ons eigen  obstacle en bootcamp trainingscentrum in Den Haag. De tijd is rijp om zelf in het diepe te springen. De komende weken ga ik jullie op de hoogte houden,  hoe ik als leek, tot de juiste keuze kom op gebied van:

 • Welke van de obstacle runs of Survival runs het beste bij mij past
 • Hoe ik mijn trainingen opbouw
 • Wat mijn ervaring is van de run.

De uitgangsposities voor mijn eerste obstacle run zijn:

 

Persoonlijke gegevens

 • Kristoff Van den Broeck 
 • Man  
 • Geboren 1971 (48 jaar)

Relevante ervaring

 • 15 jaar op het hoogste niveau geijshockeyd
 • Fitness en boks ervaring
 • In de buitensport gewerkt
 • Geen ervaring met obstacle runs of survival runs

Huidige situatie

 • Wil veel sporten maar door het ondernemen en het gezin is er weinig of geen  trainingsstructuur.
 • Gemiddeld in conditie

Doel van de run

 • Ik wil een reële kans hebben om de hindernissen te kunnen bedwingen.
 • Ik moet afstand goed kunnen hardlopen.
 • Gevoel hebben dat ik echt aan het obstacle runnen ben en niet een bosloop 2.0 aan het lopen ben
 • Tijd is voor mij op het moment niet relevant

Punten om rekening mee te houden

 • Ik merk dat mijn lichaam het prettig vindt dat ik sport. Maar mijn lichaam geeft ook duidelijk aan dat ik naar mijn lichaam moet luisteren. Dus een schema is belangrijk voor de structuur maar het gevoel bepaald hoe ik mij ga belasten.
 • Krijg ik een blessure dan duurt het herstel steeds langer. Dus slim trainen is essentieel

Mijn stappenplan

 •  Uitzoeken welke obstacle run het beste bij mij past. Op het moment is er een keuze uit meerdere obstacle runs. De volgende blog schrijf ik hierover en kom ik met een besluit welke run ik ga doen
 • De afstand bepalen en de datum. Is deze keuze gemaakt dan kan ik pas een trainingsschema opstellen met concrete doelen
 • Trainen
 • Ervaren