BOK Den Haag
Terug

Eerste Hyrox ervaring

Priscilla haar eerste HYROX ervaring.

Eerste Hyrox ervaring


Voorstellen
Hi allemaal,
Mijn naam is Priscilla de Vos (37 jaar) mama van Reeva, vrouw van Jaimy en huisgenoot van onze hond Doerak. Mijn passie is sporten en het liefst zo intensief mogelijk. Ik voetbal al 32 jaar, waarvan een aantal jaar op professioneel niveau. Na mijn voetbalcarrière ben ik de Pabo gaan doen en nu sta ik met veel plezier als leerkracht voor de klas. Daarnaast voetbal ik nog steeds op het hoogste niveau in de zaal.

Kennismaken met BOK
Half september maakte ik kennis met BOK. Jolien was zo enthousiast en zei dat ik echt een keer mee moest doen. Vanaf half september 2023 trainde ik (naast mijn drie avonden zaalvoetbal) één keer in de week bij BOK. Ik deed mee aan de bootcamplessen in de ochtend. Dit was veel leuker dan alleen in een fitnesszaal te trainen en ideaal te combineren met het voetballen en mijn gezin.

Kennismaken met HYROX
In februari veranderde mijn werkrooster (op mijn werkdagen moest ik trainen in de avond) waardoor ik op mijn twee vrije dagen (en de zaterdag) kon trainen bij BOK! Drie keer trainen bij BOK.. het klinkt veel, maar het is ook zo gezellig en geschikt voor elk niveau! Ik hoorde toen voor het eerst over HYROX. 

Als ex-topsporter zoek ik altijd naar een uitdaging en ben ik altijd op zoek naar een nieuw doel. HYROX werd mijn trainingsdoel. Het idee was om samen met Jolien de HYROX women double te gaan doen. De kaartjes voor 6/7 april waren uitverkocht, dus gaan Jolien en ik voor oktober. Mooi doel en een leuke uitdaging! 

Maar, eind maart kwam ik op de training en hoorde ik dat Nathalie niet naar de HYROX wedstrijd op 7 april ging. Zij had een kaartje voor de HYROX women.. De hele race alleen doen. Even voor een goede beeldvorming… 
Tijdens een HYROX race ga je:
1 kilometer hardlopen
1 kilometer ski-erg
1 kilometer hardlopen
50 meter Sled push (103 kilo)
1 kilometer hardlopen
50 meter Sled pull (78 kilo)
1 kilometer hardlopen
80 meter Burpee broad jump
1 kilometer hardlopen
1 kilometer roeien 
1 kilometer hardlopen
200 meter Kettle Bells farmers Carry (2x16kilo)
1 kilometer hardlopen 
100 meter Sandbag Lunges (10 kilo)
1 kilometer hardlopen
75 Wall balls (4 kilo)
En ren je naar de FINISH!

Voorbereiden op HYROX
Wauw… Ik werd meteen heel erg enthousiast. IK GA HET DOEN! Oké, nog twee weken voorbereiden bij BOK met tips over de trainingsintensiteit en tips over mijn rustmomenten. Vrijdag 29 maart hadden we met de HYROX deelnemers (en iedereen die wilde aansluiten) een laatste pittige training. Wat kreeg ik hier veel energie van. We moedigden elkaar aan en trainden in een gezellige en ontspannen sfeer. Daarna nog lekker getraind bij BOK en in de zaal. Daarnaast had ik vrijdagavond 5 april ook nog een belangrijke wedstrijd in de zaal. Zaterdag werd dus mijn rustdag. 

Ik heb veel (belangrijke) wedstrijden gespeeld, maar nog nooit aan een individuele wedstrijd mee gedaan. Tijdens de Hyrox race zal ik toch op mezelf aangewezen zijn. Dit maakte mij wel heel erg zenuwachtig. Na het checken van de tijden (snelste tijd was rond 1:04 en langzaamste tijd was rond 2:10) had ik besloten dat ik hiertussen wilde zitten. Ik wilde zeker geen laatste worden. Ik heb veel filmpjes gekeken en ook veel tips gekregen (doseren en niet te hard), omdat ik niet wist wat ik moest verwachten. Maar uiteindelijk moet ik het toch allemaal maar zelf ervaren tijdens de wedstrijd. De mannen waren zaterdag 6 april aan de beurt. Ik werd enthousiast van hun verhalen en ook vooral van hun tijden. Jeetje wat knap. Wat een prestatie. Ik wil dat ook!!

De wedstrijddag (7 april 2024)
Zondagochtend werd ik wakker zonder de wekker. Ik had er zin in. Na een goed ontbijt, een sportdrankje en een eiwit-shake ging ik naar Rotterdam. Wauw, wat een sfeer.. ik was blij dat ik er wat eerder was, zodat ik rustig kon rondkijken, kon genieten en kon kijken hoe het in zijn werk ging. Ik had mij ook voorgesteld dat er allemaal fitte, afgetrainde mensen meededen. Maar niets was minder waar (er lopen er echt wel veel rond) maar deze race is echt voor iedereen! Het was ook zo gaaf om anderen aan te moedigen! Ik kwam ook wat (oude) voetbalsters tegen. Superleuk!

Om 13.30 uur moest ik starten. Oké, wat ga ik doen. Met de voetbal hebben we altijd een warming-up van 20-30 minuten… maar ja, ik begin de race met 1 kilometer hardlopen. Dan ben ik toch ook warm? Toch maar even bij de warming-up ruimte gekeken. Hier zag ik een oud voetbalster fietsen. Dat ga ik ook maar even doen dan. Na drie minuten fietsen vond ik het mooi geweest. Nog even de ski-erg proberen (want ja hoe gaat die oefeningen in het echt?). Oké, na 20 seconden was ik daar ook klaar mee. Even wat huppelen en armen draaien (doen we ook vaak bij BOK) dus dat zal wel goed zijn. Nog zes keer plassen en ik ging naar de start. 

De wedstrijd
In de startzone stonden zo’n 40 vrouwen te wachten op de start. Ik vond het zo gaaf. Ik ga het gewoon doen! Even naar wat mensen lachen. En dan is de countdown: 3 - 2 - 1 - GO! Daar ging ik. Rennen langs mijn grootste supporter (mijn vrouw), mijn trainingsbuddy en de trainer gaf toch wel een extra kick. Tijdens alle oefeningen aangemoedigd worden door je eigen supporters en andere supporters gaf echt zo’n kick. Tijdens de race bleef ik tegen mezelf zeggen dat ik moest genieten en hield ik mijn hartslag bij op mijn horloge. Ik haalde wat concurrenten in tijdens het rennen en tijdens de oefeningen. Dit gaf mij zo’n boost. Dan ineens is daar de laatste oefening. De finish was in zicht. Ik was er bijna! Nog 75 Wall balls en rennend de finish over! 1:21:31! Wauw, gewoon 1:21:31. Wat was ik trots! Maar wat wilde ik ook meteen deze tijd verbeteren. Ik kan dit nog beter. Ik wil dit nog beter. Ik blijf trainen bij BOK en ga nog veel beter worden! Op naar de volgende wedstrijd, op naar de volgende trotse prestatie ??❤️.