BOK Den Haag
Terug

De resultaten van Marleen

5 januari 2022, de dag dat het roer om ging. Na een jaar dat in het teken had gestaan van zorgen voor anderen besloot ik dat 2022 het jaar moest worden van zorgen voor mezelf. Sporten heb ik nooit leuk gevonden maar met de 40 in zicht vond ik het tijd om ook mijn conditie eens grondig aan te pakken.

De resultaten van Marleen

5 januari 2022, de dag dat het roer om ging. Na een jaar dat in het teken had gestaan van zorgen voor anderen besloot ik dat 2022 het jaar moest worden van zorgen voor mezelf.

Sporten  heb ik nooit leuk gevonden maar met de 40 in zicht vond ik het tijd om ook mijn conditie eens grondig aan te pakken. Het voelde ergens ook beschamend om altijd de lift te pakken omdat ik anders buiten adem op plek van bestemming aankwam.

Dit in combinatie met flink wat overgewicht besloot ik dat dit hét moment was om goed voor mezelf te gaan zorgen. Want waar een wil is, is een weg!

En zo startte ik op 5 januari met een gezond voedingspatroon (Weight Watchers) en liep ik op 12 januari mijn eerste BOK-training binnen. Op voorhand voelde dit best als een drempel. “Wat zullen ze van me denken?” “Ik ben vast de slechtste van de groep.” “Als er maar niet teveel andere mensen zijn die zien hoe slecht mijn conditie is”. Allemaal gedachten die continu door mijn hoofd spookte.

Gedurende mijn eerste training besefte ik mijn conditie er nog slechter aan toe was dan ik zelf in de gaten had gehad. De training was leuk, afwisselend en voor mijn gevoel (toen) loodzwaar. Maar, ik had er plezier in. Trainen in een kleine groep, een trainer die motiveert en rekening houdt met niveau en eventuele blessures/fysieke beperkingen. En niemand die je afwijst op basis van je prestaties. Er waren juist lovende woorden. “Wat goed dat je bent begonnen”

Ik besloot 1x per week te gaan trainen samen met 2 bekenden. Dit was de beste keuze die ik had kunnen maken.

Samen trainen is zo veel leuker én, je hebt een stok achter de deur. Want ook als je eens geen zin hebt, laat je je maatjes niet in de steek. Achteraf was ik dan toch altijd blij dat ik gegaan was.

Gedurende de eerste drie maanden van diverse trainers lessen gevolgd. Allemaal even leuk en toch allemaal nét iets anders. Maar met één hoofddoel, hou er plezier in en daag jezelf uit!

En dat plezier en de uitdaging behield ik! Na 3 maanden trainde ik 2x in de week en merkte ik dat ik conditioneel met sprongen vooruit ging. Wat mij ontzettend motiveerde was dat ik niet alleen mijn conditie verbeterde maar dat ook mijn overgewicht afnam. De combinatie van gezonde voeding en sporten zorgden er voor dat ik na 3 maanden al 11,5kg kwijt was!

De maanden daarna ben ik 2x per week blijven trainen. Zeker als je op vaste dagen gaat zie je veel dezelfde gezichten. Je leert elkaar kennen en ziet elkaars vooruitgang. Dat stimuleert en motiveert!

Begin juli ging ik 3 weken op vakantie.

Op dat moment was ik 20.3kg lichter dan toen ik in januari begon. Een mijlpaal, mijn streefgewicht was behaald. Een gewicht waarvan ik nooit had durven dromen. Maar het belangrijkste, een gezond gewicht. Na jaren van fors overgewicht. En zo vertrok ik op 9 juli fitter dan ik ooit geweest was en gezond naar Friesland.

Benieuwd of ik mijn nieuwe leefstijl en motivatie heb weten te behouden tijdens en na de vakantie?

Binnenkort het vervolg van mijn ervaringen.