BOK Den Haag
Terug

Bootcamp, wat houdt het in?

Bootcamp is van origine bedacht door het Amerikaanse leger om overal ter plekke een training voor het hele gehele lichaam uit te voeren. Met als doel om in een zo kort mogelijke tijd een efficiƫnte work-out neer te zetten, een visie waar wij ons van BOK Den Haag bij aansluiten.

Bootcamp, wat houdt het in?

Bootcamp Club

Bootcamp clubs worden steeds populairder in Nederland, ook in Den haag is er een toenemende trend. Mensen vinden het fijn om samen met anderen te sporten en gezamenlijk aan hun doelen te werken. Het sporten met anderen zorgt er voor dat ze het sporten langer vol houden en het leuker blijven vinden. Iets wat bij bootcamps vaak naar voren komt is trainen in teamverband, dit zorgt er voor dat wanneer je een langere tijd met dezelfde mensen traint er een hecht team ontstaat.

Waar wordt aandacht aan besteed tijdens een bootcamp training?

Een bootcamp training bestaat vaak uit verschillende vormen van bewegen, denk aan een combinatie van uithoudingsvermogen, kracht en krachtuithoudingsvermogen. Er worden voornamelijk oefeningen met het eigen lichaamsgewicht uitgevoerd waardoor bootcamps bijna overal mogelijk zijn wat een groot voordeel is. Daarbij wordt er vaak wel voor een specifieke locatie gekozen omdat er tijdens bootcamps ook veel gebruik wordt gemaakt van de omgeving. Denk aan een locatie met veel trappen en verschillende ondergronden zoals zand of gras.

Materialen

Voor een goede bootcamp heb je dus niet eens materialen nodig! Maar tegenwoordig zie je wel dat er steeds vaker extra materialen worden gebruikt. Deze materialen zorgen ervoor dat de bootcamps net wat diverser en uitdagender kunnen worden gemaakt. Een kettlebell en trx-en zijn veel gebruikte materialen omdat deze voor tientallen oefeningen gebruikt kunnen worden. Deze materialen met nog een tal aan andere materialen gebruiken wij ook op onze trainingslocatie in de Uithof, Den Haag.